Kodu, kus unistused täituvad

Projekti toetavad: Hasartmängumaksu Nõukogu (Haridus-ja Teadsministeerium)

Kestvus: 26.11.2012-01.01.2013

Sihtgrupp: Projekti otseseks sihtgrupiks on 10.-18.-aastased noored, kes võtavad osa Sillamäe Huvi-ja noortekeskuse Ulei huviringide või õppegruppide tööst ja Narva Laste Loomemaja õpilased, kokku umbes 70 inimest. Kaudseks sihtgrupiks on Sillamäe ja Narva linna noored vanuses 7-19, kes tahavad sisukalt veeta oma vaba aega huviringides või õppegruppides.

Eesmärgid:
- noorte algatusvõime arendamine ja noorte aktiviseerimine noorteürituste planeerimisel ja läbiviimisel
- laste ja noorte vaba aja planeerimis-ja sisustamisvõimaluste tutvustamine( erinevad laagrid, programmid, projektid jms ) laiemale auditooriumile
- noorteürituste (loominguline õhtu "Peaaegu kursusekaaslased", näitus "Minu harrastuste maailm", arutlusfoorum "Igaühel peab olema kodu, kus unistused täituvad" ) korraldamine huvihariduse ja -tegevusega tegelevate noorte poolt
- huvihariduse ja -tegevuse populariseerimine Ida-Virumaal

Tulemused:
Projektis osales 67 noort Sillamäe Huvi-ja Nortekeskusest Ulei ja Narva Laste Loomemajast vanuses 8-19 aastat. Aktiivset tuumikut moodustasid noored vanuses 13-18, kokku 30 inimest, kes tegelesid ürituste kava planeerimisega ja ürituste läbiviimisega pedagoogide ja ringijuhtide juhendamisel.

Projekti tegevused
olid ellu viidud järgmise tegevuskava järgi (siinjuures ka mõned pildid):
26.11- 30.11 - levitasime infot toimumise kohta huvikeskustes, valisime aktiivsemaid osalejaid, edastasime infot keskuste pedagoogidele ja ringijuhtidele. Soovijaid oli palju, kuid lõpuni aktiivsesse gruppi kuulus 30 noort, ülejäänud osalevad noored aitasid info levitamisel, kontsertnumbrte ettevalmistamisel, näituse vormistamisel.

30.11-03.12 - Kui nn tuumik oli moodustatud tegime kokkuleppeid osalejatega, täpsustasime projekti tegevuskava.

03. 12. - oli ellu viidud internetipõhine arutlusfoorum "Igaühel peab olema kodu, kus unistused täituvad" (Sillamäe Huvi-ja Noortekeskuse Ulei ja Narva laste loomemaja noored osalejad + nende juhendajad) SHNK Ulei aulas, mille käigus said osalejad tutvuda, arutada noorte probleeme ning põhjalikumalt planeerida oma ühist õhtut. See oli mõlema keskuse jaoks uuenduslik kogemus, mis oli edukalt ellu viidud.

03.12-07.12 - ettevalmistustööd loomingulise õhtu "Peaaegu kursusekaaslased" jaoks: saali ja lava kujundamistööd, näituse kujundustööd, proovid, õhtukava täiendamine, täpsustamine, vajaliku rekvisiidi, kostüümide, dekoratsioonide kohaletoimetamine, kokkulepped transpordifirmaga, toitlustajatega jms.

07.12 - Narva Laste Loomemajas toimus 2 üritust:
- näituse "Minu harrastuste maailm" avamine noorte poolt Narva Laste Loomemaja hoones
- loomingulise õhtu "Peaaegu kursusekaaslased" läbiviimine (milles osalesid mõlema keskuse noorte kollektiivid, kus ühiste huvidega noored said tutvustada oma loomingulise töö tulemusi, tutvuda ja jagada oma kogemusi huvihariduse ja huvitegevuse valdkonnas ning esitatud kontsertkava kaudu äratada teiste õhtule tulnud noorte huvi huvitegevuse ja huvihariduse vastu.)

Peale näituse avamist ja loomingulist õhtut toimus osalejate ümarlaud, kus autasustati projektis osalevaid kollektiive (olid ettevalmistatud originaalsed kaustad projekti mälestuspiltide ja osalejate soovidega), jätkuprojektide planeerimine, mille käigus noored arutasid edasist koostööd ja võimalikke projekte

Projekti tulemuste kajastamine toimus nii SHNK Ulei kodulehel kui ka sotsiaalsetes võrgustikes asutuse kontol.

Lingid:
http://www.ulei.ee/
http://vk.com/id184963940
http://www.facebook.com/SHNK.Ulei

   
otse korvi 160
Copyright (c) Sillamäe Huvi- ja Noortekeskus Ulei 2022. All rights reserved.